kayhan.ir

کد خبر: ۲۴۹۲۲۸
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۵
نخست‌وزیر مجارستان:

 بحران انرژی اروپا را به زانو در می‌آورد

 
 
 
 نخست‌وزیر مجارستان به سران اروپا هشدار داده 11 هزار تحریم اعمال شده علیه روسیه ناموفق بوده و تورم و کمبود انرژی ناشی از آن می‌تواند اروپا را به زانو درآورد.
جنگ اوکراین وارد هفتمین ماه خود شده و هر روزی که بر تعداد روزهای این جنگ اضافه می‌شود، به دلیل وابستگی شدید اروپا به انرژی روسیه، وضعیت اقتصادی در این کشورها وخیم‌تر و وخیم‌تر می‌شود و از آن سو آمریکا که به اعتقاد بسیاری از کارشناسان دنیا، اروپا را وارد این باتلاق کرده، فقط از ناحیه فروش سلاح میلیاردها دلار به جیب زده است.
 طی این مدت اروپا و آمریکا با اعمال تحریم‌های گسترده علیه روسیه، این کشور را تبدیل به تحریم شدیدترین دولت جهان کرده‌اند. سامانه ردیابی تحریم محاسبه کرده که آمریکا و متحدانش از زمان آغاز بحران اوکراین در سال ۲۰۱۴، در مجموع حدود ۱۱۸۰۰ تحریم علیه روسیه وضع کرده‌اند که ۹۲۰۰ مورد آن مربوط به پس از آغاز جنگ کنونی در 5 اسفند 1400بوده است. اروپا تاکنون به تنهایی 7 بسته تحریمی را علیه روسیه وضع کرده و مهم‌ترین تحریم‌های اعمالی نیز به حوزه نفت و گاز مربوط می‌شود. با این وجود به اذعان اکثر کارشناسان و رسانه‌ها و حتی مقامات غربی تحریم‌ها نه تنها تاثیری در عزم و اراده روسیه در ادامه جنگ نداشته بلکه کاملاً عکس عمل کرده و موجب افزایش تورم در اروپا و افزایش شدید منابع درآمدی روسیه شده است. 
اتمام انرژی در اروپا
«نخست‌وزیر مجارستان» نیز که از همان ابتدا به دلیل وابستگی شدید کشورش به واردات انرژی از روسیه ساز جدایی با سیاست تحریمی اروپا را کوک کرده است طی اظهاراتی با اشاره به شکست سیاست تحریمی غرب علیه روسیه گفت:« در حال حاضر 11000 تحریم علیه روسیه وجود دارد، اما تلاش‌ها برای تضعیف روس‌ها موفقیت‌آمیز نبوده است. برعکس، تورم شدید و کمبود انرژی ناشی از تحریم‌ها می‌تواند اروپا را به زانو درآورد.»
«ویکتور اوربان» در سخنرانی روز پنج شنبه خود در «بوداپست» پایتخت مجارستان گفت:« اروپا باید سیاست تحریم‌های خود را تغییر دهد، زیرا در غیر این صورت شرایط دشوار می‌شود، خود قاره زندگی خود را گران‌تر کرد و وضعیت صنعت خود را پیچیده‌تر کرد. شرایط به گونه‌ای است که انرژی در اروپا تمام شده است، باید آن را از جای دیگری به این‌جا بیاوریم و انرژی که به این‌جا می‌آید گران است.» به گزارش ایسنا وی افزود: «به دلایل سیاسی، ما از استفاده از منابع مختلف انرژی خودداری می‌کنیم و در نتیجه زندگی خود را گران‌تر می‌کنیم و موقعیت صنعت خود را در رقابت جهانی پیچیده می‌کنیم. فقط این قاره زندگی را سخت می‌کند.» به نوشته اسپوتنیک، مجارستان با امتناع از محدودیت‌هایی که شرکایش بر عرضه نفت و گاز روسیه اعمال کرده‌اند، توانسته از بدترین بحران انرژی که در حال حاضر همسایگان اروپایی این کشور را تحت فشار قرار داده، در امان بماند. 
تحریم‌های بی‌رمق
تارنمای خبری «پولیتیکو» نیز در گزارشی با اشاره به اینکه در چند ماه اول پس از تهاجم روسیه به اوکراین، دیپلمات‌ها و مقام‌های اروپایی دیوانه‌وار تلاش کردند تا متحدان و صنایع مسکو را آماج تحریم‌ها قرار دهند، نوشت: «اما اکنون به نظر می‌رسد موج تحریم‌ها علیه روسیه رمق خود را از دست داده است.»
ساز مخالف مجارستان
به گزارش ایرنا «پولیتیکو» در گزارش خود این را هم آورده که: اگر اوکراین و حامیانش‌اندک امیدی به تحریم‌های بیشتر اتحادیه اروپا علیه روسیه در کوتاه مدت داشتند، مجارستان آن را درهم شکست.این هفته بوداپست با تمدید تحریم‌های اتحادیه علیه الیگارش‌های روسی مخالفت کرد و خواستار حذف سه تاجر از فهرست شد... در چند ماه اول پس از تهاجم 5 اسفند روسیه، دیپلمات‌ها و مقام‌های اروپایی دیوانه‌وار تلاش کردند تا متحدان و صنایع روسیه را آماج تحریم‌ها قرار دهند. همبستگی این بلوک در تلاش برای اعمال فشار بر اقتصاد روسیه- حتی با وجود هزینه‌های داخلی برای خودشان- حتی برخی از تندروترین افراد را در اتحادیه اروپا شگفت زده کرد.اما اکنون، همان‌طور که یکی از مقام‌های ارشد یکی از کشورهای اتحادیه اروپا می‌گوید، این اتحادیه دیگر به تحریم‌ها فکر نمی‌کند.به گفته دیپلمات ارشد یکی از کشورهای اتحادیه اروپا، اشتهای اروپا برای تحریم‌های جدید ضعیف‌تر شده است.دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا گفت، برای بسته‌های تحریمی آینده، ترس واقعی این است که مجارستان نه تنها ممکن است کلا کنار بکشد، بلکه در واقع این تصمیم را به طور کامل مسدود کند.اما در این خصوص فقط مجارستان نیست چرا که نگرانی در مورد موضع آینده ایتالیا در قبال تحریم‌ها پس از تشکیل دولت جدید رم وجود دارد.
خطر تعطیلی صنایع غذایی
از سوی دیگر در حالی که پیش از این رسانه‌ها از تعطیلی گسترده کارخانه‌ها و شرکت‌های تجاری و حتی تیم‌های بزرگ فوتبال به دلیل افزایش قیمت انرژی در کشورهای اروپایی خبر می‌دادند گزارش‌های جدید حاکی است بحران انرژی در اتحادیه اروپا،‌گریبان شرکت‌های تولید‌کننده مواد غذایی را نیز گرفته است تا جایی که برخی از این شرکت‌ها با احتمال خطر تعطیلی و توقف خط تولید روبه رو هستند. به گزارش ایرنا به نقل از از شبکه خبری« یوراکتیو»، شرکت‌های کشاورزی و غذایی اتحادیه اروپا برای حفظ فعالیت در میانه اوج گرفتن بحران انرژی تلاش می‌کنند، اما برخی با احتمال تعطیلی و اخراج کارکنان مواجه هستند. بر اساس این گزارش هزینه‌های تولید بخش کشاورزی – غذایی اتحادیه اروپا که با افزایش بهای گاز طبیعی، کود، برق و بسته‌بندی دست به‌گریبان است و یکی از بدترین خشکسالی‌ها در برهه اخیر را تجربه می‌کند، طی سال گذشته رشد داشته است.در همین حال، بیانیه مشترک کنفدراسیون صنعت غذایی اتحادیه اروپا انجمن کشاورزان اتحادیه اروپا و انجمن پردازندگان غذای اتحادیه اروپا که روز پنجشنبه منتشر شد، حاکی است افزایش قیمت‌ها به مثابه آن است که برخی شرکت‌های غذایی و تولید‌کننده نوشیدنی در این اتحادیه به کاهش فعالیت در زمان اوج بحران انرژی رو آورده‌اند، امری که خطر تعطیلی برخی از این شرکت‌ها را به همراه دارد.
«دیرک جاکوبز» مدیر کنفدراسیون صنعت غذایی اتحادیه اروپا در این زمینه گفت:« مسلما هنوز برای تعطیلی کامل، زود است، اما می‌شنویم که برخی شرکت‌ها در جریان زمان اوج مصرف انرژِی، فعالیت خود را متوقف می‌کنند».وی افزود: «چنان‌که این وضعیت بی‌ثبات ادامه یابد، فشار بیشتری بر شرکت‌ها به منظور اخراج کارکنان و کاهش فعالیت و در شرایط بدتر حتی توقف کامل کسب و کار اعمال می‌شود».براساس این گزارش، ۴ شرکت از هر ۱۰ شرکت تولید‌کننده مواد غذایی در بلژیک با خطر ورشکستگی در صورت ضربه اقتصادی دیگر روبه رو هستند.نهادهای یاد شده هشدار دادند که این معضل می‌تواند بر کل اکوسیستم کشاورزی – غذایی تاثیرات مخربی داشته باشد و اثرات طولانی مدت آن تا سال ۲۰۲۳ احساس شود.در آستانه جلسه شورای فوق‌العاده اتحادیه اروپا درباره انرژی و همچنین سخنرانی سالانه« اورسلا فون در لاین »رئیس‌کمیسیون اروپا در هفته جاری‌، انجمن‌های یاد شده از سیاستگذاران خواستند موضوع مربوط به مواد غذایی را در سرلوحه و مرکز بحث‌های خود قرار دهند. همچنین در این بیانیه مشترک از کمیسیون اروپا خواسته شده است از کشورهای عضو برای کاهش بهای انرژی و افزایش نقدینگی در بازارهای انرژی حمایت کند و بر لزوم تنوع بخشیدن به عرضه انرژی، تقویت تولید انرژی پایدار  و حمایت از رقابت پذیری اوپراتورها تاکید ورزد.بعلاوه، این سازمان‌ها خواستار نظارت بیشتر اتحادیه اروپا از طرح سهمیه‌بندی گاز کشورهای عضو شدند تا اطمینان حاصل شود که به بخش کشاورزی – غذایی اولویت داده می‌شود.